Vernieuwend met respect
voor wat van hier komt
‘Schatten uit zee, verleidelijk veelzijdig’ prijkt er op de gevel van Viswinkel Mangnus in Kapellebrug. ‘En zo is het ook echt’, bevestigt Carmen. Samen met haar zus Daphne leidt ze dit mooie familiebedrijf dat letterlijk en figuurlijk verweven is met de PLUS supermarkt. ‘In de Noordzee vind je de beste vis ter wereld’, gaat Carmen verder. ‘Rog, zeetong, pladijs, tongschar, griet, tarbot, oesters, mosselen en garnalen. En vergeet ook niet de zilte zeegroenten zoals lamsoor en zeekraal.’
Carmen zou uren over deze mooie natuurproducten kunnen praten. ‘Ik heb het van huis uit meegekregen. Ons hele leven draait rond de winkels, het is echt een levenswerk.’ Dat familiebedrijf gaat nu al drie generaties mee. ‘Net als het recept van ons vispannetje. Daar veranderen we nauwelijks iets aan. Dat vind ik trouwens ook mooi aan ons familiebedrijf: wat goed is, moet je niet veranderen. In dat kader vinden we het ook belangrijk om de oude eetcultuur en het ambacht in leven te houden. We leven aan het water, maar welke jongere weet tegenwoordig nog wat je met verse paling, griet en tarbot kan doen? Dat willen wij ze graag meegeven.’
Meegaan met de seizoenen
‘Natuurlijk vernieuwen we ook, maar altijd met respect voor wat van hier komt. Daarom spelen we in op wereldinvloeden, maar stimuleren we klanten tegelijkertijd ook om te eten wat het seizoen brengt. Is het dé tijd van bijvoorbeeld de Hollandse Nieuwe of mosselen, dan schreeuwen we het van de daken.’
Verse, gezonde maaltijden
Het hele jaar door zijn er bovendien verse maaltijden te verkrijgen. ‘Niet iedereen heeft altijd tijd om te koken, maar gezond eten vinden we wel belangrijk. Daarom bieden we ook verse, huisbereide maaltijden aan bij ons in de winkel én in de PLUS supermarkt. We bereiden ze met liefde voor onze klanten.’
Pure ambacht
Bij Viswinkel Mangnus maken ze alles zelf, net als in de PLUS supermarkt ernaast. ‘We geloven in de kracht van het pure ambacht. Het zit in de aard van ons bedrijf. Niet alleen om onze maaltijden, maar ook om onze buffetten staan we daardoor bekend. Alles is vers en zelfgemaakt.’